Tiede ja taide

Taide- ja tiedetoimintaamme ovat mm. tiedeklubit, lukupiirit, taide­työpajat, näyttelyt ja joka toinen vuosi järjestettävä Kulttuurifoorumi. Lue lisää näyttelyistä.

 

MUSIIKKI

MoniNaiset Tarinat -musiikkiproduktio rakentaa yhteyttä uskontojen ja katsomusten välille naisartistien toimesta: MoniNaiset Tarinat

Fokus ry on toteuttanut osana YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa Sacred Music- konsertteja vuodesta 2013 alkaen.

 

OLLI AUTERISEN RAHASTO


Yhdistyksemme kunniajäseneksi vuonna 1987 kutsuttu pitkäaikainen aktiivijäsenemme, entinen metsänhoitaja Olli Auterinen (1921-2008) teki FOKUS ry:lle testamenttilahjoituksen, jonka avulla tuetaan nuoria, lahjakkaita musiikinopiskelijoita, jotka joutuvat kulkemaan harrastukseensa pitkien matkojen takaa.

Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry on myöntänyt Olli Auterisen rahastosta 500 euron stipendin kahdelle Lapin musiikkiopiston opiskelijalle vuonna 2017. Stipendin saivat Toivo Tervaskanto, joka opiskelee harpunsoittoa ja käy soittotunneilla Helsingissä asti sekä selloa soittava Annukka Hiltunen. Annukka käy soittotunneilla Kittilästä Rovaniemellä (155km suunta).

Vuonna 2013 toisen stipendin sai vasta 7-vuotias Taro Omori, joka kulkee Kittilästä 107 kilometrin matkan Sodankylän toimipisteeseen pianotunneille. Toinen stipendi myönnettiin 18-vuotiaalle huilunsoiton opiskelija Valtteri Vanhalle, joka on jo vuosia taittanut 102 kilometrin matkaa Pellosta Rovaniemelle.Hän käy opiskelemassa musiikkia Rovaniemen toimipisteessä lähes joka viikko.
 
Olli Auterinen arvosti nuoria ja toimi työelämässä muun muassa Kirkon Nuorisotyön keskuksen toiminnanjohtajana. Myös yhdistyksemme toimintaan hän toi uutta ja nuorta väkeä. 
 
Olli Auterinen toimi monipuolisesti tieteen ja taiteen saralla ja edisti vuoropuhelua eri näkökulmista. Hän toimi yhdistyksessämme työntekijänä sekä vuosikymmeniä yhdistyksemme aktiivijäsenenä. Hän oli perustajajäsenenä mukana vuonna 1989 alkaneessa ja yhä virkeässä tiedeklubitoiminnassa. 
 
"Auterisen elämän johtolanka oli rakentaa siltoja ja edistää rehellistä vuoropuhelua", FOKUS ry:n neuvottelukunnan puheenjohtaja, piispa Irja Askola totesi Olli Auterisesta Helsingin Sanomiin kirjoittamassaan muistokirjoituksessa. Kulttuuri- ja Uskontofoorumi FOKUS ryn keskeinen tehtävä on rakentaa siltoja ja edistää avointa vuoropuhelua kulttuurien ja uskontojen kesken.

Lisätietoja:

Irja Askolan kirjoittama muistokirjoitus Olli Auterisesta: http://www.hs.fi/muistot/a1364352924583
Jaakko Rusama: Kulttuuri- ja Uskontofoorumi FOKUS ry:n (aiemmin Kristillinen kulttuuriliitto, KKL) historiikki: Taistelu kulttuurista - Puoli vuosisataa kristillistä kulttuuritoimintaa, 2007.