Kouluvierailijaksi

Tykkäätkö keskustella nuorten kanssa? Oletko kiinnostunut globaalikasvatuksesta, ihmisoikeuksista sekä rauhan edistämisestä? Kiinnostaako katsomusten vuorovaikutus ja uskontodialogi?

LÄHDE KOULUVIERAILIJAKSI OHJAAMAAN NUORTEN DIALOGITYÖPAJOJA

 

Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry kouluttaa kouluvierailijoita pitämään yläkouluissa ja lukiossa toiminnallisia työpajoja katsomusdialogista. Sinun ei tarvitse olla uskontojen asiantuntija vaan nuorten kanssa puuhaamisesta innostunut, aktiivisesta kansalaistoiminnasta kiinnostunut tyyppi.

 

Kiinnostaako?

- Edistää uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrystä

- Vähentää vastakkainasettelua

- Valmentaa nuoria kunnioittavaan vuorovaikutukseen

- Parantaa nuorten medialukutaitoja

- Kartuttaa esiintymiskokemusta ja konkreettisia opetusideoita

- Keskustella nuorten kanssa

- Heittäytyä toiminnallisiin harjoituksiin


​ 

Tarjoamme sinulle:

- Täysin ilmaisen koulutuksen

- Näppärän paketin toiminnallisia harjoituksia ja vinkkejä, joita voit hyödyntää esimerkiksi opettajan työssä

- Kokemusta järjestö- ja globaalikasvatustyöstä

- Verkostoitumismahdollisuuksia

 

Koulutus antaa hyviä valmiuksia ja kokemusta esimerkiksi opetus- ja nuorisotyöstä kiinnostuneille. Lähikoulutuspäivä järjestetään Kansallismuseossa Helsingissä lauantaina 28.10. Koulutus on täysin ilmainen ja siihen kuuluu myös Suomen uskontohistoriaan perehdyttävä opastus Kansallismuseossa. Lisäksi koulutukseen osallistuvat pääsevät lähipäivän jälkeen vierailemaan helsinkiläisessä moskeijassa, minkä yhteydessä tutustutaan uskontodialogitoimijoihin.

 

Vierailut kouluihin toteutuvat pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Koulutettuna vierailijana sitoudut vetämään vähintään kaksi työpajaa ja saat todistuksen vapaaehtoistyöstä. Fokus ry kattaa kouluvierailijoiden matkakulut sekä työpajojen materiaalit. Dialogityöpajojen vetäjänä voit edustaa millaista elämänkatsomusta vain ja olla vapaasti oma itsesi. Kouluissa pidettävät työpajat ovat kuitenkin tunnustuksettomia.

 

Innostuitko? Lähetä vapaamuotoinen motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi, kokemuksestasi ja kiinnostuksen kohteistasi sekä miksi haluaisit katsomusdialogia edistäväksi kouluvierailijaksi. Lähetä kirje sähköpostitse osoitteeseen **@** viimeistään 2.10.

 

Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry edistää katsomustenvälistä vuorovaikutusta tieteen, taiteen ja dialogin keinoin. Fokus ry tuottaa julkaisuja, koordinoi vuosittaista YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikkoa Suomessa sekä ylläpitää monikulttuurista juhlakalenteria: www.juhlakalenteri.fi. Kouluvierailijakoulutus on osa ulkoministeriön rahoittamaa hanketta Katsomusdialogilla yhteiskuntarauhaa meillä ja muualla. Voit lukea lisää hankkeesta osoitteessa: https://www.kulttuurifoorumi.fi/18-katsomusdialogilla-yhteiskuntarauhaa-meilla-ja-muualla-hankkeen-opetusmateriaali-ylakouluun-ja-lukioon.